Achtweekse MBSR training op locatie

Jouw investering

€450,- incl BTW

voor particulieren

1.

De training


 • De volledige 8-weekse training Mindfulness-Based Stress Reduction van Jon Kabat-Zinn
 • Inclusief oefendag
 • Praktische training met dagelijks huiswerk en oefeningen van circa 45-60 minuten
 • De training volgen in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers
 • Centraal gelegen op slechts 8 minuten lopen van station Driebergen-Zeist
 • Werkboek en audiobestanden als lesmateriaal

3.

Voor wie


 • Voor iedereen die een gedegen training wil volgen en die bereid is tijd vrij te maken om te oefenen en het optimale uit de training te halen
 • Wil je een training volgen waarvan onderzoek heeft aangetoond dat deelnemers na afloop stressbestendiger zijn en meer kalmte ervaren?
 • Lijkt het je fijn om deze training te volgen in een kleine groep, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en het uitwisselen van ervaringen?
 • Dan is deze cursus voor jou.

2.

De inhoud


 • Begeleide aandachtsoefeningen
 • Eenvoudige bewegingsoefeningen
 • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten
 • Oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn en lastige emoties
 • Theorie over de omgang met stress

4.

Niet voor


 • Mensen die op zoek zijn naar een theorische cursus.
 • Ook niet voor mensen die op zoek zijn naar een quick fix. Mindfulness is geen pil die je kunt slikken en alle stress is weg. Het is oefenen en nog eens oefenen.
 • Twijfel je nog over deze 8-weekse training? Meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking om te kijken of mindfulness iets voor je is.

HOE DE TRAINING WORDT ERVAREN

Als startend mindfulness beoefenaar heb ik het ervaren als een fijne cursus. Goed van opbouw, 2,5 uur per avond heb je nodig om bekend te raken met mindfulness, zo ook de 8 cursusavonden. De cursusdag die erbij in zit heb ik ervaren als cadeautje aan mijzelf. En dan misschien wel het allerbelangrijkste, cursusleidster Dartie weet de cursus goed te sturen, ze is enthousiast, betrokken, en bovenal rustig en vooral zichzelf.


Gerrie

8-WEEKSE MINDFULNESS TRAINING IN ZEIST

Veel gestelde vragen

Waneer is het en hoe lang duurt het?


Deze MBSR training is een training van 2,5 uur per week gedurende 8 weken plus een oefendag. De eerstvolgende training start op 2 juni 2021. De training bestaat uit 8 woensdagavonden van 19:30-22:00 uur en een oefendag op zaterdag van 10:00-16:00 uur. De data zijn: 2 juni, 9 juni, 16, juni, 23 juni, 30 juni, 14 juli, 17 juli (oefendag), 21 juli en 28 juli.  De daarop volgende training is van 6 oktober-24 november 2021.

Waar vindt het plaats?


De training vindt plaats in De Orbit, Odijkerweg 144 in Zeist. Deze locatie is zeer centraal gelegen, op slechts 8 minuten lopen vanaf station Driebergen-Zeist. 

Hoe groot is de groep?


De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en uitwisseling van ervaringen.

Wordt deze training vergoed?


Het is goed om van tevoren af te stemmen met je zorgverzekeraar of je aan alle voorwaarden voldoet zodat de achtweekse training ook daadwerkelijk wordt vergoed.

Hoe kan ik me aanmelden?


Je kunt contact met mij opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en bekijken we of de training geschikt voor je is omdat er bepaalde situaties zijn waarin het niet in je voordeel is om deel te nemen.

Wat als ik nog twijfel?


Ook dan kun je contact opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek geef ik je meer informatie over de training en kun je alle vragen stellen die je wilt.

Dus wil je...

... je aanmelden voor een eerste kennismakingsgesprek om te kijken of deze training geschikt voor je is en of er een klik is tussen ons?

WIE BEN IK

Herken je dat... werken van weekend naar weekend? Of van vakantie naar vakantie? Zo heb ik zelf jarenlang gewerkt. Sinds het begin van mijn carrière heb ik in loondienst gewerkt, soms in functies of bij werkgevers die niet geheel bij mij pasten, maar waar ik bij toeval in was gerold. Ik was perfectionistisch, streng voor mezelf en ik vond het lastig om nee te zeggen. Ik was alleen maar bezig met presteren en voelde continue de druk om aan allerlei eisen te voldoen. Eisen van buitenaf maar vooral ook aan eisen die ik aan mezelf stelde. Alleen in het weekend en tijdens vakanties voelde ik me tot rust komen en dus leefde ik van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. 


Totdat ik mij in 2014 voor een achtweekse mindfulness training inschreef. Ik wilde leren omgaan met stress en werkdruk, ik wilde meer rust in mijn hoofd. Maar uiteindelijk heeft het me zoveel meer opgeleverd. Mindfulness heeft me geholpen om meer te genieten, vriendelijker te zijn voor mezelf en om naar mijn hart te luisteren.


Als mindfulness trainer wil ik ook graag anderen laten kennismaken met deze wereld van niet hoeven presteren, vriendelijk zijn voor jezelf, je hoofd loslaten en naar je hart luisteren. Een wereld van meer rust en meer genieten en om zo vrijer te leven.