Achtweekse MBSR training op locatie

8-weekse mindfulness training

Voor jou, als je jezelf niet langer voorbij wilt lopen. 

Als je meer rust wilt inbouwen in je leven, maar je weet (nog) niet hoe.

Een overvolle agenda...

... niet alleen in je werk maar ook in je vrije uren.


Herken je je hierin?

Loop je jezelf voorbij?

Heb je voortdurend het gevoel van tijd tekort?

Ben je onrustig in je hoofd?


Zo voelde ik mij ook. En hoe fijn is het om te worden begeleid door iemand die heeft gestaan waar jij nu staat.

En die weet hoe het anders kan en hoe je hieruit kunt komen.


Als je meer rust wilt ervaren,

als je meer wilt genieten,

als je tijd wilt vrij maken voor wat je echt belangrijk vindt,

dan ben je hier op de juiste plek.WIE BEN IK

De controle kwijt zijn, ik weet hoe dat voelt. Jarenlang heb ik in loondienst gewerkt. Bij verschillende werkgevers, in verschillende functies, die niet geheel bij mij pasten, maar waar ik bij toeval in was gerold. Ik was een pleaser en vond het lastig om nee te zeggen. Ik was alsmaar bezig met presteren en voelde continue de druk om aan allerlei eisen te voldoen. Ik voelde mij voortdurend gestresst.


Totdat ik mij in 2014 voor een achtweekse mindfulness training inschreef. Ik wilde leren omgaan met stress en werkdruk. Ik wilde orde in de chaos. Maar uiteindelijk heeft het me zoveel meer opgeleverd. Mindfulness heeft me geleerd om de regie te pakken. Om mezelf rust te gunnen. Om te luisteren naar mijn lichaam en wat het nodig heeft. Om vriendelijker te zijn voor mezelf. Om meer te genieten. Om te luisteren naar mijn hart.


Als mindfulness trainer wil ik ook graag andere vrouwen laten zien hoe mindfulness je helpt om orde te scheppen in de chaos. Om van je hoofd naar je hart te gaan. Om het moeten los te laten en om te voelen wat je nodig hebt. En door beter naar jezelf te luisteren, zit je lekkerder in je vel en presteer je beter. 

Wat je kunt verwachten van de training


1. Inhoudelijk


De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Na 8 weken weet hoe je meer rust in je leven kunt inbouwen en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.


2. Resultaten


Uit tal van wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat deelnemers van de 8-weekse mindfulness training na afloop meer kalmte in hun leven ervaren, zich stressbestendiger voelen en vriendelijker zijn tegenover zichzelf en anderen.


3. Persoonlijk


De training wordt gehouden in kleine groepen van maximaal 8 personen. Op die manier is er ruimte voor persoonlijke aandacht en het uitwisselen van ervaringen.


4. Kosten


De training van 8 wekelijkse sessies en een oefendag kost 450,- euro inclusief BTW voor particulieren. Zie dit als een investering in jezelf. Hoeveel vind jij jezelf waard? Overigens wordt de training door enkele zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed maar check van tevoren goed bij je zorgverzekeraar of je aan alle voorwaarden voldoet als je in aanmerking wilt komen voor de vergoeding.


Voor wie is de training

  • Als je bereid bent nieuwe vaardigheden aan te leren om je levenskwaliteit te verbeteren.
  • Als je bereid bent om door te pakken door circa een uur per week aan je huiswerk te besteden.
  • Als je bereid bent om voor jezelf te gaan staan.

Deze training is voor jou

  • Als je gelooft in wonderen, een quick fix of snelle oplossingen.
  • Als je niet in jezelf durft te investeren.
  • Als je op zoek bent naar een therapiegroep waarin je inhoudelijk je problemen met elkaar deelt.

Deze training is niet voor jou

Hoe de training wordt ervaren

De oprechte interesse die Dartie in haar deelnemers heeft is hartverwarmend. De prikkelende vragen, die ze in de vragenrondjes stelt, hebben mij een mooi inzicht in mezelf gegeven. Dartie heeft een fijne stem, die me heerlijk door de bodyscan, de lichaamsoefeningen en meditaties leidt. Ik zou een MBSR training bij haar willen aanbevelen aan iedereen die druk is en op zoek is naar hoe rust in je lichaam en geest te vinden.


Monica Harmsen

Natuurgeneeskundig Therapeut

Kia Ora

Als startend mindfulness beoefenaar heb ik het ervaren als een fijne cursus. Goed van opbouw, 2,5 uur per avond heb je nodig om bekend te raken met mindfulness, zo ook de 8 cursusavonden. De cursusdag die erbij in zit heb ik ervaren als cadeautje aan mijzelf. En dan misschien wel het allerbelangrijkste, cursusleidster Dartie weet de cursus goed te sturen, ze is enthousiast, betrokken, en bovenal rustig en vooral zichzelf.


Gerrie van den Akker


Als moeder van twee is het niet altijd gemakkelijk om echt de tijd voor jezelf te nemen. Maar in de mindfulness training van Dartie leer je om ook stil te staan bij jezelf en om te kijken hoe het met JOU gaat. Want jij bent ook belangrijk en dat heeft de mindfulness training mij geleerd. Om bij jezelf in te checken en om niet zo hard tegen jezelf te zijn. De sessies van 2,5 uur vlogen voorbij en ik mis de sessies met Dartie. Zij kan goed luisteren en geeft adviezen hoe ik mindful met een bepaalde situatie kan omgaan. Ik heb veel geleerd van de mindfulness training. Dartie is een goede, rustige en zeer lieve docent.

Bianca Lee

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?


Je kunt contact met mij opnemen om vrijblijvend een match call in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en bekijken we of de training geschikt voor je is omdat er bepaalde situaties zijn waarin het niet in je voordeel is om deel te nemen.

Waarom eerst een match call?


Aangezien we 8 weken lang met elkaar gaan werken, is het belangrijk om te kijken of we een match zijn. Daarnaast kijken we tijdens de match call of de training geschikt voor je is.

Wanneer is het niet in mijn voordeel om deel te nemen?


Als er bijvoorbeeld sprake is van belastende omstandigheden, zoals een recent overlijden van dierbare, belastende actuele medische problemen of psychiatrische problematiek.

Waneer is het en hoe lang duurt het?


Deze MBSR training is een training van 2,5 uur per week gedurende 8 weken plus een oefendag. De eerstvolgende training start op 13 oktober 2021. De training bestaat uit 8 woensdagavonden van 19:30-22:00 uur en een oefendag op zaterdag van 10:00-16:00 uur. De data zijn: 13 oktober, 20 oktober, 27 oktober, 3 november, 10 november, 13 november (oefendag), 17 november, 24 november en 1 december.

Waar vindt het plaats?


De training vindt plaats in De Orbit, Odijkerweg 144 in Zeist. Deze locatie is zeer centraal gelegen, op slechts 8 minuten lopen vanaf station Driebergen-Zeist. 

Hoe groot is de groep?


De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en uitwisseling van ervaringen.

Wordt deze training vergoed?


Het is goed om van tevoren af te stemmen met je zorgverzekeraar of je aan alle voorwaarden voldoet zodat de achtweekse training ook daadwerkelijk wordt vergoed.

Wat als ik nog twijfel?


Ook dan kun je geheel vrijblijvend contact een vrijblijvend match call inplannen. Tijdens dit gesprek geef ik je meer informatie over de training en kun je alle vragen stellen die je wilt.

Dus wil je...

... je aanmelden voor een eerste kennismakingsgesprek om te kijken of deze training geschikt voor je is en of er een klik is tussen ons?