Stiltedag

Stiltedag

voor spirituele vrouwen die de magie van stilte willen ervaren

Hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen.

Thich Nhat Hanh

Gun jezelf een dag stilte.

Een dag alles loslaten.

Een dag naar jezelf luisteren.

Geen moeten maar wat heb ik nodig.

Zodat je uitgerust en met frisse energie verder kunt.

De Orbit

in Zeist


Inclusief lunch, fruit, snacks en thee.

Jouw investering

in jezelf


Voor de hele dag betaal je 133 euro incl. BTW.

Datum

2023 (datum volgt)


10:00-16:00 uur

Mindfulness oefeningen


In een kleine groep van max. 6 vrouwen

Hoe ziet zo'n stiltedag eruit?


1. Inhoudelijk


De dag start met een korte uitleg en een voorstelrondje. We creëren een veilige omgeving waarin iedereen zich vrij kan voelen om te delen wat ze wil. Rond 10:30 uur gaan we de stilte in. We starten met mindful bewegingsoefeningen en een cacao ceremonie. Gedurende de dag begeleid ik je door verschillende meditaties en mindfulness oefeningen afgewisseld met tijd voor jezelf. Rond 12:30 uur is de lunchpauze. Tijdens de pauze kun je wandelen in het nabijgelegen park. Rond 13:30 uur beginnen we met de tweede helft. Aan het eind ontvang je een reiki groepshealing geven. We sluiten af met een rondje ervaringen delen en een kleine verrassing.


2. Cacao ceremonie


De stiltedag is inclusief een cacao ceremonie. Omdat de gezonde effecten van cacao vooral aanwezig zijn in pure cacao, drinken we pure cacao tijdens de ceremonie. Een van vele effecten van cacao is dat het stressverlagend werkt. Dit komt doordat het o.a. veel magnesium bevat. Magnesium heeft een kalmerende werking en helpt je ontspannen. Magnesium is ook belangrijk voor de overdracht van prikkels naar je hersenen en kan je helpen om minder overweldigd te worden. Verder bevat cacao fenylethylamine die gelukshormonen zoals endorfine, dopamine en noradrenaline triggert. En het hoge gehalte aan antioxydanten in cacao draagt bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Dit zijn een paar van de vele gezonde lichamelijke en mentale effecten van cacao en daarom dus een mooie start van een dagje zelfzorg.


3. Healing


Voordat we de dag afsluiten met een rondje ervaringen delen ontvang je ter plekke een reiki groepshealing geven. Reiki betekent universele levensenergie en word doorgeven via de handen, zelf dien je alleen als doorgeefluik. Reiki werkt holistisch. Dit betekent dat de energie werkt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch als spiritueel gebied. Via je handen laat je reiki doorstromen naar een ander lichaam wat een helend effect heeft, omdat de energie het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Omdat energie los staat van tijd en ruimte, kan reiki ook op afstand worden gegeven met hetzelfde effect.


4. Kosten


Een stiltedag kost € 133,- euro inclusief BTW. Dit is inclusief lunch, fruit, snacks en thee. En aan het eind volgt nog een kleine verrassing, maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen.


Voor wie is deze stiltedag

Voor alle werkende vrouwen die zichzelf overweldigd voelen en meer rust en focus willen creëren in hun leven, die orde willen scheppen in de chaos.

Voor zowel beginners als gevorderden in mindfulness. Als je kennis wilt maken met mindfulness of als je een opfrisser kunt gebruiken.

Als je weet dat regelmatig je rust pakken belangrijk is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid maar je er telkens de tijd niet voor vindt.

Als je verbinding wilt ervaren in een kleine groep vrouwen die dezelfde drukte en chaos voelen. Je staat er niet alleen voor.

Zo ziet de dag eruit

09:45 uur - inloop

10:00 uur - welkom en kort voorstelrondje

10:30 uur - mindful bewegen

11:00 uur - cacao ceremonie

11:30 uur - tijd voor jezelf

12:00 uur - mindfulness oefening

12:30 uur - lunch

13:30 uur - mindfulness oefening

14:00 uur - tijd voor jezelf

14:30 uur - Reiki groepshealing

15:15 uur - delen van ervaringen

16:00 uur - afsluiting en verrassing

Hoe de stiltedag wordt ervaren

Gisteren mocht ik aanwezig zijn bij de stiltedag van Dartie Lefering. Een inspirerende dag met diverse meditaties, mindfulness, inzichten, voelen, een cacao ceremonie en een groepshealing. Vandaag geniet ik nog even heerlijk na van deze louterende, warme, liefdevolle en inspirerende dag. Er volgen dit jaar nog meer van deze stiltedagen, die ik je echt kan aanraden wanneer je een dag de stilte in durft en de verbinding met jezelf aan wilt gaan.

Gerda van Meeteren Hoogland

Masseuse | Reiki | Voetreflex

www.zenzus-ontspanningspraktijk.nl


Ik ben nog aan het nagenieten, denk dat ik gisteren nog een laagje heb mogen afpellen en mijn "wilde" ik nog beter heb mogen voelen. Je hebt zo'n veilige en fijne ruimte gecreëerd waarin dit allemaal mogelijk was. Dank je wel en tot de volgende keer.

Wendy Reijnhoudt

Wellness masseuse

www.ureduwellness.nl


Zo dankbaar voor de stiltedag afgelopen zaterdag en de eye openers die het mij heeft mogen geven.

Tara Ceelen

Medicine woman & Reiki teacher

www.facebook.com/risingsoul.nl

Wie ben ik

De controle kwijt zijn, ik weet hoe dat voelt. Jarenlang heb ik in loondienst gewerkt. Bij verschillende werkgevers, in verschillende functies, die niet geheel bij mij pasten, maar waar ik bij toeval in was gerold. Ik was een pleaser en vond het lastig om nee te zeggen. Ik was alsmaar bezig met presteren en voelde continue de druk om aan allerlei eisen te voldoen. Ik voelde mij voortdurend gestresst.


Totdat ik mij in 2014 voor een achtweekse mindfulness training inschreef. Ik wilde leren omgaan met stress en werkdruk. Ik wilde orde in de chaos. Maar uiteindelijk heeft het me zoveel meer opgeleverd. Mindfulness heeft me geleerd om de regie te pakken. Om mezelf rust te gunnen. Om te luisteren naar mijn lichaam en wat het nodig heeft. Om vriendelijker te zijn voor mezelf. Om meer te genieten. Om te luisteren naar mijn hart.


Als mindfulness trainer wil ik ook graag andere vrouwen laten zien hoe mindfulness je helpt om orde te scheppen in de chaos. Om van je hoofd naar je hart te gaan. Om het moeten los te laten en om te voelen wat je nodig hebt. En door beter naar jezelf te luisteren, zit je lekkerder in je vel en presteer je beter. 

Ben je erbij in 2023?

Zodat je...


... voor een dag alle drukte en chaos kunt loslaten?


... na afloop uitgerust en met frisse energie weer verder kunt?

Veel gestelde vragen

Moet ik al enige kennis van mindfulness hebben?


Nee hoor, dit is helemaal niet nodig. De oefeningen worden begeleid en iedereen kan meedoen.


Moet ik nog iets meenemen?


In de ruimte zijn stoelen, yogamatten, meditatiekussens en dekens aanwezig. Als je liever je eigen matje of meditatiekussen gebruikt, kun je die natuurlijk meenemen. Neem een boekje en pen mee om je inzichten te noteren. Voor lunch wordt gezorgd.

Moet ik me voorbereiden?


Nee hoor, er is geen voorbereiding nodig..

Ik ben allergisch voor cacao. En nu?


Dan kun je nog steeds deelnemen aan de stiltedag.

We ruilen dan de cacao in voor thee. Ook een cadeautje van de natuur. Je kunt je ook met de thee verbinden en je zult nog steeds rust en ontspanning ervaren met behulp van de oefeningen en de healing en natuurlijk door een hele dag in stilte te verblijven.

Is de locatie goed bereikbaar?


De Orbit in Zeist is centraal gelegen, zo'n acht minuten lopen van station Driebergen-Zeist. Kom je met de auto, dan is er een parkeerplaats voor maximaal 5-6 auto's voor het gebouw. Als de parkeerplaats vol is, dan is er de P&R naast het station.

Kan ik vragen stellen?


Jazeker, na afloop van de sessie is daar de gelegenheid voor.

Dus wil je...

... weer orde scheppen in de chaos en jezelf één dag rust cadeau geven?